My MAC lipsticks - fake or not?


Hristos a inviat!

Sper ca ai avut parte de multa relaxare si momente frumoase petrecute cu cei dragi in aceasta mini vacanta de Paste! Eu m-am deconectat de la tot ce inseamna mediu online pentru cateva zile, mi-am incarcat bateriile si  am revenit cu forte proaspete!
De mult imi doresc sa-ti prezint rujurile mele M.A.C, nu sunt multe la numar insa visez sa-mi maresc colectia! Pe doua dintre ele ti le-am aratat cu cateva luni in urma  pe Facebook, le-am comandat de pe site-ul Cosmetic-style.ro si am fost intrebata de multe cititoare daca sunt sau nu originale! 

Nu sunt cea mai buna``detectoare`` de fake-uri insa stiam ca rujurile MAC au un miros vanilat si ca pe sticker-ul de pe baza rujului trebuie sa fie notat, pe langa denumire si un cod de tipul AA3 , A57 etc. Bun! Dar cand toate arata impecabil, au mirosul specific, sunt de calitate(atat produsul in sine cat si carcasa) insa acel cod nu este imprimat ci usor incrustat? Ba mai mult...lipseste si de pe sticker-ul rujurilor cumparate din magazinul M.A.C  Baneasa?
Well...detin 5 rujuri Mac achizitionate din 4 locuri diferite! Asa cum iti spuneam mai sus, atat cele cumparate din magazinele M.A.C cat si cele comandate online de la Cosmetic-style.ro si de la o persoana fizica de pe Facebook au acelasi miros, aceeasi carcasa, aceeasi calitate.


Rujurile MAC sunt de foarte buna calitate insa si pretul este pe masura (de fapt, sincera sa fiu cred ca pretul este putin cam piperat).  Simti calitatea, arata impecabil, rujurile sunt foarte foarte pigmentate si rezista bine,se aplica usor(doar  cu o nuanta am avut mici ``probleme``) iar mirosul usor vanilat m-a cucerit INSA daca nu-ti permiti sa platesti 80-100 lei pe un ruj MAC (nu am retinut exact cat costa-n magazin dar iti pot spune sigur ca la cosmetics style costa 80 lei) crede-ma ca aceeasi rezistenta si pigmentatie o gasesti si la rujurile din gama mata de la Farmasi; evident, nu sunt `aceeasi mancare de peste``. nici vorba,  dar eu cred ca rujurile Farmasi sunt o alternativa buna daca esti ``on  buget``.
 Apropos, daca tot a venit vorba de rujuri mate trebuie sa-ti spun ca toate cele 5 nuante de la M.A.C pe care le detin fac parte din gama MATTE  nu am incercat pana acum alte finishuri si inclin sa cred ca celelalte nu sunt la fel de rezistente ca cele pe care le detin (I`m not sure insa de obicei rujuri cu finishuri satinate, lucioase sau super hidratante nu exceleaza la capitolul rezistenta); intre noi fie vorba nu mi-as cumpara niciodata un ruj MAC din gama ``Lustre`` deoarece nu-mi place finish-ul asemantor cu cel al unui balsam de buze :)) I`M A MATTE SUPER LONG WEAR LIPSTICK ADDICTED :D


Primul meu ruj MAC a fost Ruby Woo, un rosu clasic, superb, cu subton albastru si consider ca se potriveste oricui; in plus creeaza impresia de dinti mai albi. Este unul dintre cele mai cunoscute/vandute rujuri din intreaga lume si preferatul Rihannei datorita careia Mac a lansat si varianta Riri Woo (editie limitata).

 L-am primit cadou si ulterior am aflat ca a fost cumparat dintr-un magazin MAC din Timisoara si chiar daca sticker-ul este uzat pot spune cu certitudine ca acesta a avut imprimat, sub denimire, un cod din 3 cifre despre care iti spuneam putin mai devreme ca este unul dintre elementele care confirma/infirma ca rujul este original.

Urmatoarea nuanta intrata-n colectia mea a fost Heroine, o nuanta de mov ``aprins`` pe care am purtat-o in ciuda faptului ca multa lume ma privea ``dubios`` :)) Clar nu este o nuanta prea ``purtabila`` cel putin pentru mine a fost o nebunie de moment, am purtat intens aceasta nuanta in prima luna cand am cumparat-o de la o fata de pe Facebook, si-n toamna am purtat-o insa sincera sa fiu anul acesta nu m-am atins deloc de Heroine.
Acest ruj are imprimat pe sticker un cod din 3 cifre.

Please me (un roz foarte placut, nu sunt fana rujuri roz insa acesta chiar mi se potriveste) si Honeylove - nude-ul meu preferat sunt cele doua rujuri comandate de pe site-ul Cosmetic-style.ro Ambele au codul incrustat usor, foarte putin vizibil nicidecum imprimat asa cum il are Heroine.

Nuanta Smoked purple am cumparat-o toamna trecuta din Mac Baneasa si am purtat-o des in sezonul rece chiar daca, la fel ca si Heroine, intoarce capete si lumea  se uita ciudat la ``buzele negre`` - mai precis vanata inchisa, asa as descrie nuanta smoked purple. Spre deosebire de celelate nuante, aceasta are o consistenta putin mai uscata si necesita mai multa grija la aplicare. 
Dupa cum vei putea vedea in pozele de mai jos, codul nuantei smoked purple (cumparat de mine personal din Baneasa)  este la fel de putin vizibil (incrustat) ca si cel ale rujurilor de la cosmetic style iar nuanta/fontul este foarte diferit fata de cel al rujului Ruby woo cumparat din Mac Timisoara. DECI? Tu ce concluzie tragi? Eu vreau sa cred ca toate sunt originale deoarece toate au aceeasi calitate si sa spun ca testul cu acel ``cod`` pica..nu mai e de actualitate :)) Nu mai are relevanta...



Swatch lumina naturala fara blitz:
Swatch lumina naturala cu blitz:

In concluzie, rujurile MAC sunt rujurile mele preferate sub forma de baton, imi doresc sa am cat mai multe nuante din gama MATTE insaaaaa nu consider ca sunt must-have-uri ci un rasfat atunci cand bugetul iti permite! By the way, nu stiu cum dar provoaca ``dependenta`` :)) O data ce ai incercat un ruj Mac iti e greu sa te mai opresti chiar daca stii ca pe piata sunt si alte rujuri aproape la fel de bune dar la preturi accesibile!

Daca esti o fericita posesoare de rujuri  MAC (cumparate din magazin ) te rog sa-ti dai cu parerea si sa-mi spui daca vreunul dintre cele 5 rujuri pe care eu le detin ti se pare ``dubios/fake``; 

Care este cel mai scump ruj din colectia ta?
Kisses & Be beautiful! :*





14 comentarii:

  1. Bună întrebare :) eu am rujuri avon :) nu am altceva pentru ca recent le-am descoperit sa zic asa, acum câteva săptămâni am început sa folosesc astfel de produse

    RăspundețiȘtergere

  2. Am si eu doar 3 rujuri Mac, 2 luate din Olanda si unul primit. Tin sa zic ca unul din cele luate din Olanda s-a "stricat"...habar nu am cum, dar dupa juma de an putea groaznic! Luat din Douglas, nu de oriunde!
    Nu stiu de ce, cum, dar mi-a lasat un gust amar si nu am mai avut curiozitatea sa imi iau rujuri Mac, cand prefer rujuri asemanatoare mai ieftine si chiar mai rezistente. Mie chiar nu mi se pare ca tin asa mult pe buze.. Sunt foarte faine culorile, dar atat:)) pt mine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu un ruj MAC , luat dintr-un magazin MAC din Mall-ul din Iasi si ma cam pui pe ganduri , deoarece niciuna din etichetele tale nu seamna cu ce am eu , poate un pic cu primul ruj , doar ca la mine apare acel cod din 2 litere si o cifra , mai exact AC4 , nici nu stiu ce sa mai zic ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Nice Inspirations

    FOLLOW my Blog!!! Maybe we can follow each other!!!
    www.rimanerenellamemoria.de

    RăspundețiȘtergere
  5. interesante primele 2 din poza...nu stiu daca as avea curaj sa le port :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Honeylove este o culoare foarte frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am incercat pana acum rujurile MAC desi imi doresc. Arata super si dupa ce spui tu in articol sunt si de foarte buna calitate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Și eu am rujul Mac Please Me, luat din magazinul lor din Timișoara și la început am fost puțin dezamăgită de el pentru că îmi usucă buzele și se vâd toate crăpăturile dar culoarea e superbă.
    Ca să fiu sinceră rujurile MAC nu prea m-au dat pe spate cu formula lor însă am o mică obsesie pentru rujurile YSL :P Mie mi se par prea mari prețurile de pe diferite site-uri pentru a risca să nimeresc un produs care pune semne de întrebare iar cum oricum produsele "hing end" le cumpăr ocazional, mai mult de răsfăț, prefer să le iau din magazin unde le pot încerca și pot vedea exact culoarea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu as da niciodata atat de mult pe un ruj! Poate sa castig la Loto..dar nu joc ! :)))
    E un rasfat sau un moft. Arata bine , nimic de zis, probabil nu degeaba sunt laudate , super folosite si iubite, insa eu prefer variante mai accesibile! :)
    Pupici si sa le folosesti cu drag in continuare pe toate! vad ca unul e aproape gata :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Miar placea sa port pe buze rujul Please me.

    RăspundețiȘtergere
  11. Superbe , cam piperate dar superbe

    RăspundețiȘtergere
  12. Superbe nuantele. xoxo

    http://lifestylesem.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu folosesc rujuri Avon si sunt foarte multumita.Si aceste nuante sunt superbe,in special Please me.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am nici un ruj de la ei si nu ma pricep care ar fi fake. Toate arata frumos dar mai exact cel rosu care este cel mai consumat.
    Cel mai scump ruj .... Nu folosesc rujuri scumpe. Cred ca cel mai scump ar fi cel primit de la Melkior. In rest am rujuri Yves rocher si Avon si sunt tare multumita de ele

    RăspundețiȘtergere