Visul oricarei femei - Epilarea definitiva in comfortul propriei case!

Hello beauties,
Astazi vreau sa vorbim despre epilare! Cu lama de ras, crema depilatoare, epilator,cu ceara sau cu lumina pulsata IPL, am incercat toate aceste variante de-a lungul anilor, exact in ordinea enumerata mai sus.
Care este metoda mea preferata?! Veti afla la finalul acestui articol!
Nu mai tin minte exact la ce varsta m-am depilat pentru prima data dar stiu ca am inceput cu lama de ras.In urma cu aproximativ 13-15ani aceasta a fost pentru mine cea mai la indemana metoda( si cea mai proasta,la fel ca si crema depilatoare).M-am speriat putin cand am vazut cat de repede imi creste parul si am trecut la crema depilatoare crezand ca este o varianta mai buna(in plus, trebuia sa-mi depilez si mustata, lucru pe care nu indraznisem sa-l fac cu lama de ras).Aceeasi poveste, rezultatul dura doar cateva zile iar firul de par devenea si mai gros, si mai inchis la culoare,mai des.
Apoi am imprumutat epilatorul mamei si am cunoscut durerea foarte enervanta a smulgerii firului de par ``unul cate unul``.Firele de par cresteau dupa doua saptamani, unele chiar mai repede deoarece fusesera rupte nu smulse, altele cresteau pe sub piele asa ca am indraznit sa apelez la epilatul cu ceara, la salon. Primul epilat cu ceara in zona inghinala a fost extrem de dureros dar s-a meritat ``suferinta`` si am continuat sa folosesc aceasta metoda pe intreg corpul.
Dupa cativa ani am inceput sa ma epilez singura (cu exceptia zonei inghinale,pentru asta inca apelez la cosmeticene) achizitionandu-mi un aparat cu rezerve de ceara de unica folosinta + benzi si ceara traditionala.

Ceara de unica folosinta + benzi o folosesc pe maini si picioare iar cea traditionala pentru epilatul axilei.Desi este dureroasa aceasta metoda, rezultatul m-a multumit foarte multi ani, pana am descoperit epilarea cu lumina intens pulsata IPL.
``Epilarea pe baza de impuls luminos se bazeaza pe teoria fototermolizei selective in care energia optica este folosita pentru a impiedica cresterea firelor de par. Pentru a ajunge la acest rezultat, radacina firelor trebuie sa absoarba o cantitate minima de energie si sa o transforme in caldura. Acest lucru are loc, selectiv, atunci cand o cantitate suficienta de energie optica este aplicata pe piele si absorbita de pigmentul aflat la radacina firleor de par, in timp ce pielea si tesutul de zona tratata nu resimt caldura, datorita mecanismului de racire incorporat. Melanina este pigmentul din radacina firelor de par care absoarbe lumina, generand apoi caldura ce impiedica cresterea ulterioara a firelor de par. Cand acest lucru se intampla, putem spune ca are loc epilarea definitiva.``


Deorece o singura sedinta de depilare cu IPL este foarte costisitoare in saloane, bugetul mi-a permis sa-mi epilez doar mustata.
 Mi s-a spus de la inceput ca sunt necesare mai multe sedinte (in general 5-10) in functie de culoarea si grosimea firului de par, nuanta tenului, problemele hormonale.
Inainte de inceperea procedurii mi-am pus ochelari de protectie,pe dinti o discheta din bumbac pentru ca smaltul dintilor sa nu reflecte lumina aparatului si mi-a fost aplicat un gel conductor pe zona care urma sa fie epilata.
Procedura a durat foarte putin (maxim 5 minute) si nu a fost dureroara.
Primele 4 sedinte de IPL le-am facut lunar ( mai exact 1 sedinta pe luna= 4 luni); pentru urmatoarele 5-6 sedinte perioada a crescut astfel incat le faceam o data la 2-3 luni. Acum sunt in faza de intretinere si apelez la epilarea cu lumina pulsata o data la 4-6 luni...
Datorita problemelor hormonale pe care le am,imi mai cresc cateva fire de par dar in proportie de 80% -90 % pot spune ca am scapat de mustata.
M-a convins metoda de epilare cu IPL si-mi doresc sa apelez la aceasta pentru eliminare parului de pe intreg corpul.Dupa cum va spuneam, o singura sedinta la salon este destul de costisitoare asa ca mi-am trecut pe wishlist aparatul Silk'n SensEpil.


``Silk'n SensEpil este un dispozitiv construit si bazat ca functionalitate pe lumina pulsata IPL. Cea  mai inovatoare tehnologie pentru indepartarea definitiva a parului nedorit. Silk'n SensEpil aduce rezultatele mult visate in lupta cu parul nedorit de pe diverse suprafete ale corpului, in conditii de maxima siguranta, astfel aparatul de epilare definitiva nu poate afecta sanatate pielii in nici un fel. Epilatorul Silk'n SensEpil este usor de utilizat si foarte ieftin in raport cu tratamentele costisitoare la salon, care dau aceleasi rezultate.

Ciclul de crestere al parului: fiecare fir de par in organismul nostru trece prin trei faze ale ciclului de crestere a parului: anagen, catagen si telogen. Aceste etape au un impact important asupra modului in care functioneaza procesul de indepartare a parului pe baza de lumina.Anagen este faza de crestere a parului in timp ce catagen si telogen, sunt ambele faze de odihna (sau de stagnare).

Timpul necesar pentru a finaliza un ciclu complet de crestere a parului variaza de la persoana la persoana si in fuctie de gradul de pilozitate, astfel pentru unele persoane poate dura 18-24 luni. La un moment dat, majoritatea foliculilor de par din orice zone ale pielii sunt in etapele de odihna. Aceste fire de par aflate in faza de odihna nu vor reactiona la tratamentul cu laser sau lumina pulsata pentru indepartare a parului. Cu toate acestea firele de par din faza de crestere anagena vor raspunde. Prin urmare, este important sa se inteleaga ca ar putea dura un ciclu complet de crestere a parului pentru a obtine rezultate complet , atunci cand faci un tratament de indepartare a parului prin metoda IPL, HPL sau laser.``
Cu aparatul SILK`N SENSEPIL epilarea se realizeaza in conditii de siguranta fiind acreditat si testat dermatologic de oameni de specialitate; in plus, are un senzor inteligent care detecteaza nuanta pielii (daca nuanta pielii este mult prea inchisa, senzorul nu va lasa impulsul de lumina sa actioneze, pentru a evita riscul aparitiilor unor eventuale arsuri la nivelul pielii).

Aparatul pentru epilare definitiva acasa Silk`n  Sensepil se gasesti pe site-ul www.silkn.ro la pretul de 1 079,50 lei. Daca pretul vi se pare mare, credeti-ma ca la salon va costa de 3 ori mai mult pentru epilatul picioarelor de exemplu...Cu banii cheltuiti pana acum pe sedintele de epilare definitiva a mustatii as fi putut sa-mi cumpar un astfel de aparat si sa-mi epilez intreaga fata si mainile sau picioarele.Nu vreau sa exagerez si sa spun ca as fi putut sa-mi epilez tot corpul;10 sedinte pentru axila,maini,picioare,zona inghinala necesita multe impulsuri luminoase iar acest aparat vine insotit de o rezerva de 750 inpulsuri dar rezerva se poate inlocui, pretul uneia fiind de 180lei (si are 1500 impulsuri) sau 480lei pentru un set de 3 rezerve. Pe site-ul Silkn.ro puteti gasi si aparate cu 65 000 de impulsuri a carora rezerva nu se schimba, insa eu prefer aparatul Sensepil deoarece epileaza o suprafata mare, 6cm patrati.

Pe langa aparatul propriu zis, la achizitionarea acestui produs veti primi un manual de utilizare in limba romana, DVD cu instructiuni de folosire, certificat de garantie (12 luni).
Cateva sfaturi:
- desi producatorul nu specifica acest lucru, eu va recomand sa folositi ochelari de protectie cand utilizati aparatul sau sa nu priviti direct in lumina produsa de aparat;
-intre sedintele de epilare nu smulgeri firele de par crescute, folositi lama sau crema depilatoare (sau forfecuta)
-nu va expuneti la soare inainte de sedinta de epilare definitiva si nici cateva zile dupa aceasta, folositi creme cu factor de protectie.
Eu incep sa strang banuti pentru acest aparat de epilare definitiva, sper ca in toamna (cand nu voi mai fi bronzata) sa-l am si sa scap definitiv de parul nedorit!
Voi ce metoda de epilare/depilare preferati? Va tenteaza Silk`n Sensepil?

8 comentarii:

  1. Ai scris un articol extrem de util si foarte explicit! Pe mine una m-ai "luminat'" si m-ai ajutat sa inteleg o gramada de lucruri pe care le aveam puse sub semnul intrebarii.
    Foarte tentant aparatul de altfel! :D Sa stii ca si pe mine ma bate gandul sa apelez la metoda aceasta de epilare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, bucur ca te-am ``luminat`` ;)) apeleaza cu incredere la aceasta metoda! :*

      Ștergere
  2. un articol foarte util care m-a facut saimi doresc sa achizitionez Silk`n Sensepil , desi la prima vedere pretul este mare ...iti recuperezi repede investitia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar pretul pare mare la prima vedere,dar se merita sa facem aceasta investitie.

      Ștergere
  3. Si eu imi doresc un astfel de aparat, iar daca nu reusesc sa mi-l iau, o sa incep la un salon din iarna. Chiar imi place ce promite, si cred ca oricare dintre noi viseaza la o piele silk& smoothy pe o perioada mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. oooo cine nu-si dorest un aparat Silk`n Sensepil ,eu una sigur imi doresc imi place foarte mult cum functioneaza iar rezultatul e remarcabil . Este o investitie foarte buna .

    RăspundețiȘtergere
  5. Uuu ce articol fain! Foarte complex! Felicitari! :*

    RăspundețiȘtergere